Blog

Het ijzer in de beits haalt veel van de tannines naar voren - door Karen Bruinsma

Je eigen fruitlabel bestellen

Sponsors gezocht voor het kunstproject: Bestel je eigen fruitlabel.

borduren bij Karen Bruinsma

62 Handschriften

Inmiddels zijn alle beschikbare blaadjes van  de leifruitbomen in Zenderpark eco geprint op 100% wolvilt. Dat zijn er in totaal 403 geworden die nu bruikbaar zijn.

Het onzichtbare zichtbaar maken

IJsselstein beschikt over een bijzondere collectie fruitbomen. Er bevinden zich meer dan 1000 soorten in de stad, waarvan er 280 zelfs uniek zijn in de wereld. Dit inspireerde viltkunstenaar Karen Bruinsma tot een kunstproject.

Geborduurde labels voor het kunstproject

Beitsen en Binden

Het gaat boven verwachting met het ecoprinten voor het appels en peren kunstproject! En in de tussentijd realiseer ik me dat niet iedereen weet wat ecoprinten is.. Vandaar dan nu een beetje uitleg daarover.

Een vraagstukje?

Determinatiedag in september

Op 7 september mochten wij fruitexperts uit het hele land verwelkomen in IJsselstein om ons te helpen bij de determinatie.

Tom Brown, appeljager uit de VS met een gedeelte van zijn hervonden collectie

Appeljager uit de Appalachen vindt en redt 1200 verloren variëteiten

Een 80-jarige man zoekt wijd en zijd naar bijna uitgestorven ouderwetse appelbomen – velen de laatsten van hun soort – en plant ze opnieuw in de wereld.

Malus domestica 'Zoete Paradijs'

Crab apple verwarring

Op zoek naar de Crab Apple in IJsselstein. Hoe dat zo komt? Door een onooglijk klein flesje van Dr. Bach op mijn bureau.

Pyrus communis 'Rode Clapp's Favorite' - Foto George Otter

Wie deelt de eerste Clapp uit?

Een verhaal van Ton van Reen maakt de tongen los, ook al is het virtueel. Sinds kort verdiep ik me in het fruit en opeens valt alles me op als het over mooie oude appel- en perenrassen gaat.

Malus domestica 'Tukker' - foto George Otter

Tukker weer terug in Duitsland

Landschapsarchitect George Otter heeft de rassen/cultivars in IJsselstein verzameld vanuit heel Europa. Één van deze rassen was de Tukker uit Duitsland, die zijn naam kreeg van de kweker.

Vingerafdrukken van de fruitcollectie op vilt - door Karen Bruinsma

We zijn begonnen!

Je bedenkt een kunstproject en ineens komt alles in een stroomversnelling, ik kan het bijna niet bijhouden! Merian Cruijsen heeft voor mij van 500 bomen blaadjes geplukt en in gemarkeerde enveloppen gestopt..

© 2021 Fruitcollectie IJsselstein. Theme by Viva Themes.