Plukken

Wil je dit delen?

Het fruit rijpt niet allemaal tegelijk, maar begin september heb je de meeste kans dat er veel appels en peren rijp zijn. Deze pagina is voor tips wat je met het fruit kunt doen.

Jaarlijkse appelpluk

Ieder jaar organiseert Eetbaar IJsselstein een appelpluk in het openbaar groen. Iedereen die zin heeft, kan meedoen. Eigen trapje en appelplukker op een steel meenemen en de appels gaan na afloop mee naar huis.
Dit jaar (2021) was de appelpluk op 5 september.
>> Check de website van Eetbaar IJsselstein voor een verslag.
>> En RTV Utrecht was erbij.

Appelplukkers op een rij, foto Eetbaar IJsselstein
Appelplukkers op een rij, foto Eetbaar IJsselstein

Hete bliksem

Ken je dit ouderwetse recept? Het is iets wat je toch ten minste eenmaal in je leven geprobeerd mag hebben. Het is een klassieke stamppot met appels. Een mix van aardappels, zure en zoete appels. Meestal zien we hier Elstar of Goudrenet maar welke appels uit ons openbaar fruit zou jij gebruiken? Zoek bijvoorbeeld eens naar de Bramley’s Seedling.
>> Het recept vind je hier op 24-Kitchen.

Bramleys Seedling foto George Otter
Bramleys Seedling foto George Otter

Snelste appeltaartrecept ooit!

We hebben dit recept uitgeprobeerd en ons advies is om het langer in de oven te doen. Bij 180 graden en 30 minuten was het niet gaar en zelfs nog hier en daar vloeibaar. Dus doe het langer, een uur bijvoorbeeld en op iets lagere temp.
Het levert iets op dat lijkt op appelcake en het is lekker!

Snelste appeltaart ooit
Link naar video

Gaaf recept met peren!

Een recept met handperen dat er spectaculair uitziet, wij vonden het op de interessante webshop van Waschbaer.

Een mooi recept met peren
Hoe je het recept maakt vind je hier.
© 2022 Fruitcollectie IJsselstein. Theme by Viva Themes.