Wandelingen

Wil je dit delen?

Een wandeling maken langs de fruitbomen in IJsselstein kan gemakkelijk met de IVN Route App. Het is extra aantrekkelijk in het voorjaar, als de bloesems zich laten zien. Maar ook als de vruchten aan de bomen zitten of gewoon tussendoor.

Fruitbomenroute

De fruitbomenroute van 12 km komt langs de meeste fruitboomgaarden in IJsselstein. Ontdek de verrassende diversiteit aan1000 verschillende soorten appels en peren en de ruim 2000 fruitbomen. Deze route is opnieuw gemaakt door Loes Truijens van het IVN.

Samen met het gebruik van de fruit GIS kaart kun je de wandeling zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wilt. Een deel van de route is geïnspireerd door de fruitwandelroute uit het boekje Appels&Peren van Hanneke van Dijk.

In en rond IJsselstein bestaan nog meer wandelroutes. Bijvoorbeeld de bomenroute, de route IJsselbos, en Langs de Nedereindse Plas. Sinds 2021 is er ook een (korte en langere) route langs de krokushartjes, voor in het voorjaar. En er is een fietsroute langs de Hollandse IJssel.

Alle routes kun je vinden in de IVN Routes App.

Download de app of bekijk die op de site van IVN

Met de IVN Routes app heb je altijd bijna 200 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Vind een wandeling bij jou in de buurt, of zoek op routes die speciaal geschikt zijn voor kinderen of ouderen.

IVN heeft routes in heel Nederland! De afdelingen van IVN kunnen bovendien zelf routes toevoegen. 

>> Op de website van het IVN vind je alle info

IJsselsteinse routes in de IVN route app
© 2024 Fruitcollectie IJsselstein. Theme by Viva Themes.