Crab apple verwarring

Wil je dit delen?

Crab apple brengt verwarring in het paradijs..

Op zoek naar de Crab Apple in IJsselstein. Hoe dat zo komt? Door een onooglijk klein flesje van Dr. Bach op mijn bureau.

De Bach Bloesemremedies zijn vloeibare plantenextracten, ontdekt en ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Ze buigen negatieve emoties om in hun positieve pool en ze hebben al miljoenen mensen geholpen. De werking is zacht, het is veilig en 100 procent natuurlijk. Zelfs te gebruiken door kinderen, zwangere vrouwen en dieren.

Crab Apple

Crab Apple is een remedie die reinigend werkt. Niet alleen voor je lichaam maar ook voor je geest. Voor mensen met een laag zelfbeeld, je vindt jezelf niets waard of je hebt gevoelens van schaamte. Dit uit zich vaak in een fixatie op details, van een mug een olifant maken of je moedeloos voelen. Een mooie remedie ook voor pubers, als ze moeite hebben hun veranderende lichaam te accepteren (denk aan jeugdpuistjes en zo).
Deze remedie kan je helpen om jezelf te leren waarderen zoals je bent.

Op zoek in of naar het paradijs

Nieuwsgierig of we in IJsselstein ook Crab Apples hebben, raadpleeg ik de fruitkaart. Zoekterm Malus Pumilus. Staat op het flesje. Maar dan kom ik er niet. Latijnse namen kent de fruitkaart (nog) niet. Ik kom uiteindelijk uit bij de Paradijsappel, de Zoete Paradijs, al weet ik nu niet meer hoe. Die zoekterm werkt wel. En die mooie appel heeft de samensteller van de fruitcollectie, George Otter, op de foto gezet!

Malus domestica 'Zoete Paradijs' foto George Otter
Malus domestica ‘Zoete Paradijs’ foto George Otter

De Europese Crab Apple, is het nu de Zoete Paradijs of toch de Malus sylvestris, de wilde appel?
Volgens een van onze fruitdeskundigen: “Zoete Paradijs is Crab is Pumila. Maar niet andersom. Crab Apple is een verzamelnaam voor een heleboel rassen Malus Pumila”.

Die verwarring waar ik in belandde, vind ik ook heel treffend voor de remedie zelf. Weet je wat, ik neem een paar druppels in, dan voel ik me vanzelf minder verward, misschien kom ik er dan uit?

Toch een wilde appel?

Ik vermoed toch dat Dr. Bach een wilde appel zoals de Sylvestris heeft gebruikt. Die draagt een overdaad aan kleine wrange oneetbare vruchten. Het past bij het beeld dat de remedie schetst. Alleen: die hebben we niet in IJsselstein! De Zoete Paradijs is dan het alternatief en ze staat in het Hogebiezenpark. Zoek haar eens op en bedank dan Dr. Bach voor zijn mooie nalatenschap.

>> Je kunt hier zien waar Dr Edward Bach leefde en werkte.

Ben je een fruitkenner en weet jij meer? Of weet jij zeker welke appel Dr. Bach gebruikte? Voel je vrij om een reactie onder dit blog te schrijven.

Naschrift: Volgens een andere, oplettende en deskundige lezer, kun je onder Crab Apple alle wilde appeltjes scharen en die worden allemaal Malus Pumila genoemd. En Pumila betekent gewoon dwerg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Fruitcollectie IJsselstein. Theme by Viva Themes.